Fredrik och jag ska erövra världen! Det är bara snuset som står i vägen. Men låt oss ta det från början. 



Kanske var det känslan av att vara utomlands trots att vi bara förflyttat oss till Håkans kvarter. Kanske var det den isande sjömansluften som gjorde oss sällskap upp för Avenyn till den blygsamt utrustade havsguden. Kanske var det de rullande höfterna och flackande blickarna i den osande latinosmältdegeln Tranqilo. Eller kanske var det adelsmannens ande som vilade över oss likt en hand som visade vägen från hamnen i österland.

Något var det i alla fall som fick oss att segla i väg. Vi målade upp framtiden i drömlika färger fjärran från landet lagom, 40-timmars veckor och statliga signalfel. Ett steg närmare solen, sanningen och friheten. Inget storslaget. Bara världsherravälde.

För så här är det. Jag och Fredrik ska slå våra kloka ihop. Det har vi förvisso redan redan gjort så många gånger att vi mer eller mindre drabbats av kollektiv hjärnskakning. Men nu ska vi göra det i ljuset av våra yrkeskunskaper. Våra professioner. Vi ska göra det professionellt. Det gick upp för oss i Göteborg.

Den ena av oss har en förkärlek för det skrivna ordet. Den andra fångar den ögonblickliga stunden med ett klick. Att inte förena oss vore dårskap. Visionen är en expedition till världens ändar, hörn och hav. Med en vässad penna och en skarpsynt lins.    

För detta krävs det tid, idéer, mod och pengar. Vi har snart allt utom det sistnämnda. För att få även det har vi nu slutit en pakt. Vägen till rikedom ska gå via en gemensam kamp mot snuset. Denna last vi båda delar ska nu bli vår drivkraft. Så här ska det gå till:
  • Den dosa vi nu har i vår ägo och som snart är tom på lockelser är den sista. I annat fall får man betala ett dyrt pris. Mer om det nedan.
  • Varje vecka lägger vi 100 kronor i en kassa som ska ligga till grund för vår frilanssatsning. Det pågår fram till den dag expeditionen inleds.
  • Om någon av oss faller för lockelsen och köper en dosa ska denne lägga 200 kronor i kassan.
  • Om någon av oss faller lite mindre för lockelsen och tar emot en snus av någon annan kostar det 20 kronor per snus till kassan.

That's it! Fyra punkter som snart blir tre. Punkter som bygger på ärlighet, sundhet och strävan efter att rusta oss för framtiden. Snus är dessutom en bristvara i de flesta av världens ändar så ett sådant beroende kan bli en onödig börda på vår tur. En win-win-win-situation typ.

Trots att vi är ärligheterna själva från våra ovårdade hjässor ner till våra klavertrampande fötter skadar det inte med vakande ögon. Så, håll koll på oss och notera våra felsteg! Det tackar vi, vår hälsa och framförallt våra frilansdrömmar för.


Boven i dramat. Eller moroten i jakten på drömmen. En god rackare är det i alla fall.