Jag och Fredrik stod en dag och bläddrade bland begagnade LP-skivor på nedervåningen i en musikaffär på Kungsholmen. Bredvid oss stod en medelålders man och sökte lika intensivt i lådorna med andrahands DVD-filmer. Han pratade med kantig röst i sin mobil på ett språk jag inte kunde placera. Det var fem minuter till stängning när jag fann mitt kap: ”The Rare Groove Mix - 70 Smash Hits of the 70’s (Sensationally sequenced!)”. Fredrik stod och fingrade på ett par Dr Hook-plattor, men han lämnade butiken tomhänt. När vi kom hem lyssnade vi på 20-kronors-plattan och sjöng ogenerat med i godbitar som ”Rock the boat” med Hues Corporation, ”You sexy thing” med Hot Chocolate och ”I don’t like mondays” med Boomtown Rats. Ett bra köp.

Men just nu är det ett av Fredriks fynd som snurrar flitigast i LP-spelaren, som jag ärvt av mina ömma fader. Det var på Skärholmens second hand som Fredrik fann Fleetwood Macs ”Rumours” från 1977. Den innehåller superhiten ”Go your own way”, men för egen del går jag mest igång på första spåret på plattan, ”Second hand news”. Ljuvlig musik, träffande text.

Om man vill avnjuta låten bäst gör man det nog här, men det har sin charm att skåda dessa fagra män och kvinnor in action...



Den tappre Lindsey Buckingham hade någon typ av ryggoperation i bagaget, men
den hårfagre mannen genomförde ändå spelningen med den äran. Storstilat.